top of page

Tweede Buitenlandweekend

Buitenlandweekend 2: Vrijdag 22 t/m zondag 24 september 2023 (3 dagen) Oost-Friesland georganiseerd door Ron. Update 06 maart 2023.


Reisbestemming:
Waar gaan we heen met het tweede buitenlandweekend 2023? Wij gaan naar Oost-Friesland. 

 

Oost-Friesland (Duits: Ostfriesland, Nedersaksisch: Oostfreesland (uitspraak: [Oustfrijsland]), Saterfries: Aastfräislound) is een streek in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen, grenzend aan de Waddenzee in het noorden en aan de Nederlandse provincie Groningen in het westen. Tot het gebied behoren ook de Oost-Friese Waddeneilanden. Belangrijke plaatsen zijn Aurich, Emden, Leer, Norden en Wittmund.

 

Wij vertrekken vanuit Bredevoort en gaan spoedig de grens naar Duitsland over. Wij blijven aan de Duitse kant van de grens en rijden over provinciale wegen en door lieftallige dorpjes naar het noorden tot aan haar monding bij de Dollard. Wij rijden de Eems over en zijn dan in Oost-Friesland. Na een korte rit komen wij aan in Südbrookmerland waar ons hotel aan een schitterend meer is gelegen.

 

Wat gaan wij in Ostfriesland zien: vlak, groen, molens en water. Het noordelijkste stukje Duitsland, Ostfriesland lijkt op Nederland, maar heeft toch een heel eigen karakter. Een heerlijk gebied met eindeloze vergezichten, veengebieden, kleurige vuurtorens en kastelen. Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Ostfriesland is gebeurd. De drie-eenheid van mars-, veen- en geestgronden geeft ook vandaag de dag nog een indruk van de perfecte natuur. De Waddenzee aan de Noordzeekust, kleine bossen en schitterend kleurige parken benadrukken het beeld van de regio in het noordwesten van Nedersasken. Het “weidse land achter de dijk” nodigt uit tot ontspannen en het actief beleven. Of met de motor langs talloze windmolens of bij een gezellig bakje thee – geniet van de Oostfriese manier van thee drinken! Het kostelijke nationale drankje van de Oostfriezen wordt met klontjes kandij en een wolkje theeroom gedronken. Het is maar dat je weet.

 

De terugreis rijden wij door Duitsland én Nederland. Bij Bellingwolde rijden wij Groningen in. Geniet van het 4 km lange beschermde dorpsgezicht. Na Nieuw Schoonebeek rijden wij nog over een mooi stuk Duits wegdek. Uiteindelijk rijden wij bij Tubbergen het mooie Overijssel binnen alwaar ons lunchadres en eindpunt is bereikt.

 

Hotel en arrangement:

Dit Oost-Friese hotel ligt naast een groot meer, in het hart van een beschermd natuurgebied. Alle kamers van Hotel Landhaus Großes Meer beschikken over een tv, een bureau en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Sommige kamers bieden een balkon en uitzicht op het meer. Het restaurant van het hotel serveert regionale specialiteiten. Wij zijn ook van harte welkom om te ontspannen in de bar van het hotel of buiten in de tuin of op het terras. Het terras is een perfecte plek om op warme (na)zomeravonden te genieten van het schilderachtige uitzicht. Hotel Landhaus Großes Meer is voorzien van gratis eigen parkeergelegenheid. Neem wel sloten mee!

 

Ook bij dit hotel wederom een prima prijs-prestatieverhouding en alle mogelijkheid om na het motorrijden in een sfeervolle bar of op het terras samen te komen om een drankje te drinken en elkaar aangenaam bezig te houden.

 

Ook deze keer is geregeld dat we als groep een speciaal arrangement krijgen mits we bijtijds boeken. Wil je op zeker mee, geef je dan uiterlijk 01 juni op bij mij via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com. De factuur volgt vanaf juni 2023. Je aanmelding is pas definitief na betaling en vol is vol.

 

Het speciale arrangement voor deze 3 dagen bestaat uit:

• 3 x uitgewerkte en voorgereden dagritten vol motorplezier,

• 2 x overnachtingen met uitgebreid ontbijt,

• 2 x 3-gangenmenu (vanzelfsprekend ook vegetarisch),

• En misschien nog ............

 

De prijs voor dit 3-daagse gebeuren is voor:

a. 2 personen op een 2-persoonskamer met groot bed: € 121,-- pp (douche of bad en toilet op kamer),

b. 2 personen op een 2-persoonskamer met gescheiden bedden: € 121,-- pp (douche of bad en toilet op kamer), zorg zelf voor een kamergenoot, mocht je alleen liggen op een kamer, betaal je de prijs onder d,

c. 2 personen op een 2 of 3-persoonskamer met [b]gescheiden matrassen[/b] met éénpersoonsdekbedden: € 121,-- pp (douche of bad en toilet op kamer), zorg zelf voor een kamergenoot, mocht je alleen liggen op een kamer, betaal je de prijs onder d,

d. 1 persoon op een 1-persoonskamer voor enkel gebruik: € 151,-- pp (douche of bad en toilet op kamer).

 

N.b: In deze prijs zit een verhoging. Op de algemene vergadering van 2020 is door de leden besloten: "Bij buitenlandweekenden vanaf 2021 zal het overschot niet meer gebruikt worden voor koffie, gebak en andere versnaperingen. Daarnaast zal een extra bijdrage van

€ 15,-- per persoon gevraagd worden. Dit extra bedrag is onderdeel van de factuur. Het totale overschot valt in de algemene middelen van de vereniging.

 

Inschrijvingstermijn:

De termijn voor aanmelding eindigt op 01 juni 2023. Daarna is verzoek tot boeking nog mogelijk (mits het hotel niet volgeboekt is), maar de boeking helaas niet meer gegarandeerd. Vol is vol.

 

Verzekering en annulering:

Voor deze reis dien je zelf voor een reisverzekering en/of annuleringsverzekering te zorgen. Bij annulering zal geen restitutie vanuit de organisatie plaatsvinden of verzorgd worden. Bij annulering voorafgaand aan het buitenlandweekend zal de organisatie zich echter inspannen om (een deel van de) restitutie te verkrijgen. Dit is geen garantie, want hiervoor is medewerking van andere partijen nodig.

 

Inschrijving:

De inschrijving is onder voorbehoud:

 

a: 2-persoonskamer met groot bed (3 kamers):

- Ron en Marlies

- ?

 

b: 2-persoonskamer met gescheiden bedden (1 kamer = vol):

-  Hans K en Pim

 

c: 2-of 3-persoonskamer met gescheiden matrassen (1 kamer):

-  ?

 

d: 1-persoonskamer (10 kamers):

- Ferd

- Eric

- Mart

- Michel

- Harry

- Jos

- Bas

- Hans B

- Hans de J

- ?

 

Er wordt een lijst met namen van deelnemers naar het hotel gestuurd. In deze lijst staat welke kamer (zie boven) je hebt gereserveerd. Soms is het inchecken bij hotels wat chaotisch. Om deze reden verzoek ik, mocht er een vergissing zijn gemaakt, (bv je hebt een 1-persoonskamer gekregen maar je hebt een 2-persoonskamer voor alleengebruik gereserveerd), zelf hierop alert te zijn, de receptie hiervan op de hoogte te stellen en dit te laten wijzigen.

 

Ook worden namen, mobiele nummers en emailadressen van deelnemers met de overige deelnemers gedeeld.

 

Indeling motorrijders:

1. In principe rij je individueel,

2. Wil je met meerdere motorrijders rijden, neem dan contact met elkaar op en stuur een mail met gezamenlijk akkoord naar buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.

3. Bij geen voorafgaande wederzijdse afspraak tussen motorrijders met bijbehorende kennisgeving per mail aan de organisatie beslist de organisatie. Heb je dus niet gereageerd dan kan je bij meerdere motorrijders worden ingedeeld.

4. Deze eventuele indeling gebeurt zo veel mogelijk op basis van soort motor, rijstijl en rijervaring, zodat iedereen op een verantwoorde manier kan motorrijden in zijn of haar eigen tempo. Hierbij wordt de verenigingsgedachte hooggehouden.

5. Deze indeling wordt ongeveer één maand voor vertrekdatum medegedeeld.

6. Iedereen rijdt echter individueel zodat een eventuele voorrijder niet aansprakelijk gesteld kan worden. Een routebestand wordt beschikbaar gesteld.

7. Door de inschrijving verklaart de deelnemer zich met bovenstaande akkoord.

 

Verdere informatie:

De start is bij Restaurant/Pension Bertram, Het Zand 1, 7126 BE Bredevoort (09h.00 aanwezig, 09h.30 vertrek). Je kunt via mij bij dit hotel op donderdag 21 september een kamer inclusief ontbijt boeken zodat je fris op vrijdag kunt starten. Alle 8 kamers zijn voor de deelnemers gereserveerd. Wil je hier eventueel overnachten, geef dit dan bij de opgave via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com aan. Na je verzoek krijg je een aparte mail, waarin de prijs, wijze waarop en de termijn waarin je kunt reserveren wordt uitgelegd. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Voor degenen die niet op donderdag overnachten: houd svp rekening met de aanrijtijd!

 

Besproken kamer bij Pension Bertram:

1 Ron en Marlies (tweepersoonskamer)

2 Ferd (eenpersoonskamer)

3 Michel (eenpersoonskamer)

4 Bas (tweepersoonskamer met eenpersoonsbezetting)

5 Hans B (tweepersoonskamer met eenpersoonsbezetting)

6 Hans de J (tweepersoonskamer met eenpersoonsbezetting)

7 Hans K en Pim (tweepersoonskamer)

- ?

 

Wij eindigen op zondag bij een lunchadres in Fleringen, nabij Almelo.

 

Tot 21 of 22 september. Ik heb er zin in!
 

Organisator: Ron van Alphen
+31 6 150 66 235 

buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.

bottom of page