Tweede Buitenlandweekend

Buitenlandweekend 2: Vrijdag 23 t/m zondag 25 september 2022 (3 dagen) Weserbergland georganiseerd door Ron. Update 07 juni 2022.


Reisbestemming:
Waar gaan we heen met het tweede buitenlandweekend 2022? Wij gaan naar het Weserbergland.

Het Weserbergland is een heuvelland in Duitsland dat ligt in de deelstaten Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het ligt rond de rivier de Weser. Het hoogste punt van het Weserbergland, de Große Blöße, ligt in de Solling op 528 meter hoogte. Er liggen twee natuurparken in dit gebied: in het noorden van het gebied ligt rond de stad Hameln het natuurpark dat ook de naam Weserbergland draagt. Direct aansluitend ten zuiden daarvan ligt het natuurpark Solling-Vogler. Het gebied wordt gekarakteriseerd door glooiende heuvels en dalen, die behoorlijk diep ingesneden kunnen zijn. Hoewel het gebied oorspronkelijk rijkelijk bebost was, zijn de meeste bossen tegenwoordig aangelegd. Bij Höxter ligt het klooster Corvey, dat in de 9e eeuw en 10e eeuw erg belangrijk was. Vele sprookjes van de gebroeders Grimm zijn in Weserbergland opgetekend. Zo speelt het sprookje van de rattenvanger zich af in Hameln. Hier rijden wij langs. In het Weserbergland is het grootste aantal renaissancegebouwen ten noorden van de Alpen terug te vinden. Prachtige kastelen en burchten in de stijl van de Weser-renaissance rijgen zich aaneen langs de wegen en verlenen de regio haar specifieke charme.

Hotel:
Wij verblijven bij een door een familie gerunde 3 sterrenhotel. Hotel Lammerts ligt in het hart van het kuuroord Bad Meinberg aan de rand van het pittoreske Teutoburger Woud en biedt een rustige locatie en uitstekende wellnessfaciliteiten. Ons hotel heeft stijlvol ingerichte kamers en creëert een ontspannende omgeving. Als gast van het hotel kunnen wij gratis gebruikmaken van de sauna en de infraroodcabine.

In de lounge hebben wij de beschikking over een koelkast waar wij zelf onze drankjes kunnen pakken. Turven op kamernummer en na afloop betalen. Hier kunnen wij ook kaarten. Bij mooi weer kunnen wij ontspannen in de prachtige tuin van het hotel, omringd door struiken, bomen en bloemen.

Er is voldoende (niet beveiligde) parkeergelegenheid bij het hotel. Vergeet je sloten niet!

Ook bij dit hotel een prima prijs-prestatieverhouding en alle mogelijkheid om na het motorrijden in een sfeervolle lounge of buiten op het zonneterras samen te komen om een drankje te drinken en elkaar aangenaam bezig te houden.

Arrangement:
Er is een arrangement geregeld met twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Let op: In dit hotel is geen halfpension geregeld! Op loopafstand zijn diverse restaurants aanwezig waar wij als groep terecht kunnen. Deze kosten zijn wel voor eigen rekening en niet inbegrepen in de prijs.

Ook deze keer kunnen we als groep naar dit hotel mits we bijtijds boeken. Wil je op zeker mee, geef je dan uiterlijk 01 juni op bij mij via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com. De factuur volgt vanaf juni 2022. Je aanmelding is pas geldig na betaling en vol is vol.

De prijs voor dit 3-daagse gebeuren is voor:
a. 2 personen op een 2-persoonscomfortkamer met groot bed: € 105,-- pp (douche en toilet op kamer),
b. 1 persoon op een kleine 2-persoonsstandaard kamer: € 150,-- pp (douche en toilet op kamer).
c. 1 persoon op een 1-persoonsstandaardkamer: € 140,-- pp (douche en toilet op kamer).

N.b: In deze prijs is al een verhoging verwerkt. Op de algemene vergadering van 2020 is door de leden besloten: "Bij buitenlandweekenden vanaf 2021 zal het overschot niet meer gebruikt worden voor koffie, gebak en andere versnaperingen. Daarnaast zal een extra bijdrage van € 15,-- per persoon gevraagd worden. Dit extra bedrag is onderdeel van de factuur. Het totale overschot valt in de algemene middelen van de vereniging."

Inschrijvingstermijn:
De termijn voor aanmelding eindigt op 01 juni 2022. Daarna is verzoek tot boeking nog mogelijk (mits het hotel niet volgeboekt is), maar de boeking helaas niet meer gegarandeerd. Vol is vol.

Verzekering en annulering:
Voor deze reis dien je zelf voor een reisverzekering en/of annuleringsverzekering te zorgen. Bij annulering zal geen restitutie vanuit de organisatie plaatsvinden of verzorgd worden. Bij annulering voorafgaand aan het buitenlandweekend zal de organisatie zich echter inspannen om (een deel van de) restitutie te verkrijgen. Dit is geen garantie, want hiervoor is medewerking van andere partijen nodig. Eventuele betaling vooraf aan het hotel wordt pas overgemaakt als absoluut zeker is dat met toestemming van de diverse overheden gereisd mag en kan worden en hierover zal vooraf nog met de deelnemers worden gecommuniceerd.

Inschrijving:
De inschrijving is onder voorbehoud:
a: 2-persoonskamer met groot bed:
- Ron en Marlies

b: 1 persoon op een kleine 2-persoons standaard kamer:
- Harry
- Michel
- Hans de J
- Bas

c: 1-persoon op een 1-persoons standaardkamer:
- Hans B
- Mart
- Ferd
- Paul
- Jos
- Eric
- Hans K
- Pim

- Bert

Er wordt een lijst met namen van deelnemers naar het hotel gestuurd. In deze lijst staat welke kamer (zie boven) je hebt gereserveerd. Soms is het inchecken bij hotels wat chaotisch. Om deze reden verzoek ik, mocht er een vergissing zijn gemaakt, (bv je hebt een 1-persoonsstandaardkamer gekregen maar je hebt een kleine 2-persoonskamer voor alleengebruik gereserveerd), zelf hierop alert te zijn, de receptie hiervan op de hoogte te stellen en dit te laten wijzigen.

Ook wordt er een WhatsApp groep opgericht. Je deelt hiermee je mobiele nummer met de overige deelnemers.

Indeling motorrijders:

1. De vereniging werkt met een Reglement georganiseerde dagritten en -activiteiten en meerdaagse ritten en evenementen (versie 2021-05),
2. In principe rij je individueel,
3. Wil je met meerdere motorrijders rijden, neem dan contact met elkaar op en stuur een mail met gezamenlijk akkoord naar buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.
4. Bij geen voorafgaande wederzijdse afspraak tussen motorrijders met bijbehorende kennisgeving per mail aan de organisatie beslist de organisatie. Heb je dus niet gereageerd dan kan je bij meerdere motorrijders worden ingedeeld.
5. Deze eventuele indeling gebeurt zo veel mogelijk op basis van soort motor, rijstijl en rijervaring, zodat iedereen op een verantwoorde manier kan motorrijden in zijn of haar eigen tempo. Hierbij wordt de verenigingsgedachte hooggehouden.
6. Deze indeling wordt ongeveer één maand voor vertrekdatum medegedeeld.
7. Iedereen rijdt echter individueel zodat een eventuele voorrijder niet aansprakelijk gesteld kan worden. Een routebestand wordt, indien gewenst, beschikbaar gesteld.
8. Door de inschrijving verklaart de deelnemer zich met bovenstaande akkoord.

Overnachtingshotel bij start (aparte actie):
De start is bij Hotel Restaurant Bertram, 't Zand 1, 7126 BE Bredevoort (08h.45 aanwezig, 09h.15 vertrek). Je kunt via mij bij dit hotel voor de overnachting op donderdag 22 september (inclusief ontbijt) eenvoudig een kamer boeken zodat je fris op vrijdag kunt starten. Ik heb 7 kamers gereserveerd. Wil je hier eventueel overnachten, geef dit dan bij de opgave via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com aan. Na je verzoek krijg je een apart bericht, waarin de prijs, wijze waarop en de termijn waarin je kunt reserveren wordt uitgelegd. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor degenen die niet op donderdag overnachten: houd svp rekening met de aanrijtijd!

Besproken kamers bij Bertram:
1. Ron en Marlies (2-persoonskamer)
2. Hans de J (1-persoonskamer)
3. Bas (2-persoonskamer voor alleengebruik)
4. Michel (1-persoonskamer)
5. Harry (2-persoonskamer voor alleengebruik)
6. Ferd (2-persoonskamer voor alleengebruik)
7. Hans B (2-persoonskamer voor alleengebruik)

Wij eindigen op zondag bij een lunchadres nabij Dülmen.

Tot 22 of 23 september. Ik heb er zin in!

Organisator: Ron van Alphen
+31 6 150 66 235 

buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.