top of page

Eerste buitenlandweekend

Buitenlandweekend 1: Donderdag 01 t/m zondag 04 juni 2023 (4 dagen) Eifel en Luxemburg georganiseerd door Ron. Update 02 februari 2023.


Reisbestemming:
Waar gaan we heen met het eerste buitenlandweekend 2023? Wij gaan naar de Eifel en Luxemburg.

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. De rotsen, de rivieren, de steile wijnbergen, de burchten en de historische steden en dorpen maken dit gebied tot een uiterst boeiend geheel. De Eifel is een van de favoriete bestemmingen van veel Nederlandse motorrijders. Het is een groen gebied met veel gezellige dorpjes en prima onderhouden wegen vol uitdagende bochten. Ideaal om een heerlijk weekendje op de motor te gaan toeren.

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg is een land in het westen van Europa dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² en met iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie. De hoofdstad en grootste stad van het land is het gelijknamige Luxemburg. Ook hier is het rijden geweldig. Bocht na bocht na bocht. Luxemburg is dichtbij en toch zo anders. Super wegen, historische burchten en gezellige steden! Luxemburg is een klein land maar heeft veel te bieden. Een rijke cultuur en goedkopere benzine. Dichte bossen en heerlijke stuurwegen voor een volle dag motorplezier. Ervaar het bijzondere Müllerthal met de indrukwekkende rotsen en kloven, niet voor niets klein Zwitserland genoemd. Wij rijden er de 2e dag doorheen.

Hotel:
Haus Hubertus in Winterspelt (Duitsland) is een familiehotel die bekend staat omr zijn kwaliteitskeuken en biedt nette, ruime kamers. De kamers zijn over het algemeen voorzien van kabel-tv, een zithoek, een bureau, een eigen badkamer met een douche, een föhn en gratis toiletartikelen. Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers. Dit rustig gelegen hotel heeft een sauna (gratis) en een kegelbaan (tegen betaling).

Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd en het restaurant serveert huiselijke en regionale specialiteiten.

Er is voldoende (niet beveiligde) parkeergelegenheid bij het hotel. Aangezien we achter het hotel parkeren hoeft dit met wat sloten geen probleem te zijn.

Ook bij dit hotel een prima prijs-prestatieverhouding en alle mogelijkheid om na het motorrijden in een sfeervolle bar of buiten op het terras samen te komen om een drankje te drinken en elkaar aangenaam bezig te houden.

Arrangement:
Er is een speciaal arrangement geregeld met drie overnachtingen op basis van halfpension. Ook deze keer kunnen we als groep naar dit hotel mits we bijtijds boeken. Wil je op zeker mee, geef je dan uiterlijk 15 februari op bij mij via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com. De factuur volgt in maart 2023. Je aanmelding is pas geldig na betaling en vol is vol.

Het speciale arrangement voor deze 4 dagen bestaat uit:
• 4 x uitgewerkte en voorgereden dagritten vol motorplezier,
• 3 x overnachting met uitgebreid ontbijt,
• 3 x diner exclusief drankjes,
• en misschien nog ………….

De prijs (**) voor dit 4-daagse gebeuren is voor:
a. 2 personen op een 2-persoonsstandaardkamer met groot bed: € 215,-- pp (douche en toilet op kamer),
b. 2 personen op een 2-persoonscomfortkamer met gescheiden bedden: € 215,-- pp (douche en toilet op kamer), zorg zelf voor een kamergenoot, mocht je alleen liggen op een kamer, betaal je de prijs behorende bij e,
c. 1 persoon op een 1-persoonsstandaardkamer: € 260,-- pp (douche en toilet op kamer),
d. 1 persoon op een 1-persoonscomfortkamer: € 280,-- pp (douche en toilet op kamer),
e. 1 persoon op een 2-persoonsstandaardkamer voor alleengebruik: € 290,-- pp (douche en toilet op kamer),

(**) N.b: In deze prijs is al een verhoging verwerkt. Op de algemene vergadering van 2020 is door de leden besloten: "Bij buitenlandweekenden vanaf 2021 zal het overschot niet meer gebruikt worden voor koffie, gebak en andere versnaperingen. Daarnaast zal een extra bijdrage van € 15,-- per persoon gevraagd worden. Dit extra bedrag is onderdeel van de factuur. Het totale overschot valt in de algemene middelen van de vereniging."

Inschrijvingstermijn:
De termijn voor aanmelding eindigt op 15 februari 2023. Daarna is verzoek tot boeking nog mogelijk (mits het hotel niet volgeboekt is), maar de boeking is helaas niet meer gegarandeerd. Vol is vol.

Verzekering en annulering:
Voor deze reis dien je zelf voor een reisverzekering en/of annuleringsverzekering te zorgen. Bij annulering zal geen restitutie vanuit de organisatie plaatsvinden of verzorgd worden. Bij annulering voorafgaand aan het buitenlandweekend zal de organisatie zich echter inspannen om (een deel van de) restitutie te verkrijgen. Dit is geen garantie, want hiervoor is medewerking van andere partijen nodig. Eventuele betaling vooraf aan het hotel wordt pas overgemaakt als absoluut zeker is dat met toestemming van de diverse overheden gereisd mag en kan worden en hierover zal vooraf nog met de deelnemers worden gecommuniceerd.

Inschrijving:
De inschrijving is onder voorbehoud:

a: 2-persoonskamer met groot bed (3 kamers):
- Ron en Marlies
- ?

b: 2-persoonskamer met gescheiden bedden (3 kamers):
- ?

c: 1-persoon op een 1-persoons(standaard)kamer (4 kamers = vol):
- Ferd
- Eric
- Mart

- Jos

d: 1-persoon op een 1-persoons(comfort)kamer (1 kamer =vol):
- Hans B

e: 1-persoon op een 2-persoonskamer voor alleengebruik (7 kamers):
- Harry

- Bas

- Hans de J

- Reinhardt

- Bert

- Hans K (zaterdagmiddag naar huis)

- ?

 

Er wordt een lijst met namen van deelnemers naar het hotel gestuurd. In deze lijst staat welke kamer (zie boven) je hebt gereserveerd. Soms is het inchecken bij hotels wat chaotisch. Om deze reden verzoek ik, mocht er een vergissing zijn gemaakt, (bv je hebt een 1-persoonskamer gekregen maar je hebt een 2-persoonskamer voor alleengebruik gereserveerd), zelf hierop alert te zijn, de receptie hiervan op de hoogte te stellen en dit te laten wijzigen.

Ook wordt er een WhatsApp groep opgericht. Je deelt hiermee je mobiele nummer met de overige deelnemers.

Indeling motorrijders:
1. De vereniging werkt met een Reglement georganiseerde dagritten en -activiteiten en meerdaagse ritten en evenementen (versie 2021-05),
2. In principe rij je individueel,
3. Wil je met meerdere motorrijders rijden, neem dan contact met elkaar op en stuur een mail met gezamenlijk akkoord naar buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com,
4. Bij geen voorafgaande wederzijdse afspraak tussen motorrijders met bijbehorende kennisgeving per mail aan de organisatie doet de organisatie een voorstel. Heb je dus niet gereageerd dan kan je bij meerdere motorrijders worden ingedeeld. Het is een eigen keuze om dit te doen.
5. Deze eventuele indeling gebeurt zo veel mogelijk op basis van soort motor, rijstijl en rijervaring, zodat iedereen op een verantwoorde manier kan motorrijden in zijn of haar eigen tempo. Hierbij wordt de verenigingsgedachte hooggehouden,
6. Deze indeling wordt ongeveer één maand voor vertrekdatum medegedeeld,
7. Iedereen rijdt echter individueel zodat een eventuele voorrijder niet aansprakelijk gesteld kan worden. Een routebestand wordt, indien gewenst, beschikbaar gesteld,
8. Door de inschrijving verklaart de deelnemer zich met bovenstaande akkoord.

 

Overnachtingshotel bij start (aparte actie):
De start is bij Fletcher Hotel-Restaurant Bon Repos, Bovenstraat 17, 6255 AT Noorbeek (09h.45 aanwezig, 10h.15 vertrek). Je kunt rechtstreeks bij dit hotel voor woensdag 31 mei een kamer inclusief ontbijt boeken zodat je fris op donderdag kunt starten. Te boeken via: https://www.hotelbonrepos.nl/nl/.


Wij eindigen op zondag bij een lunchadres in Weert.

Tot 31 mei of 01 juni. Ik heb er zin in!

Organisator: Ron van Alphen
+31 6 150 66 235

buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.

bottom of page