top of page

Eerste buitenlandweekend

Buitenlandweekend 1: donderdag 06 t/m zondag 09 juni 2024 (4 dagen) Rhön georganiseerd door Ron. Update 03 april 2024.

 

Reisbestemming:

Waar gaan we heen met het eerste buitenlandweekend 2024? Wij gaan naar Rhön. Op verzoek van velen gaan we weer naar een iets verder gelegen gebied. Dat betekent wel iets meer sturen vanaf en naar Nederland maar daar krijg je dan ook wat voor. 

De Rhön is een middelgebergte van vulkanische oorsprong in het hart van Duitsland in het grensgebied van Beieren, Hessen en Thüringen. Het wordt begrensd door de rivieren de Fulda en Sinn in het westen, de Werra in het noordoosten en de Frankische Saale in het zuidoosten. De westelijke voortzetting vormt de Vogelsberg, de oostelijke het Thüringer Woud en het zuidwestelijke de Spessart. Het hoogste punt is de Wasserkuppe (950 meter).

Het gebergte ligt op het grondgebied van drie deelstaten en er wordt op grond daarvan dan ook onderscheid gemaakt tussen de Hessische Rhön, de Beierse (ook: Frankische) Rhön en de Thüringer Rhön. De grens tussen West- en Oost-Duitsland liep er dwars doorheen.

De Rhön wordt beschouwd als de bakermat van het zweefvliegen: de Wasserkuppe wordt sinds 1911 voor dit doel gebruikt. Vanaf de top van de Wasserkuppe (950 m) vond de eerste vlucht met een zweefvliegtuig plaats. Vanwege de gunstige wind is het niet verwonderlijk dat juist hier het zweefvliegen werd uitgevonden. Nog altijd kan je overal paragliders door de lucht zien glijden.

Hotel:
Landgasthof & Hotel Jossatal in Breitenbach am Herzberg (Duitsland) is een familiehotel dat bekend staat om zijn kwaliteitskeuken en biedt nette, ruime kamers. De kamers zijn over het algemeen voorzien van kabel-tv, een bureau en een eigen badkamer met een douche. Gratis Wifi is beschikbaar in alle kamers. Je kunt ontspannen en genieten van heerlijke maaltijden in de gezellige bar Bauernstube, in de biertuin of het restaurant. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd. 

Er is voldoende (niet beveiligde) parkeergelegenheid bij het hotel. Vergeet daarom je sloten niet.

Ook bij dit hotel een prima prijs-prestatieverhouding en alle mogelijkheid om na het motorrijden in de sfeervolle bar of buiten op het terras samen te komen om een drankje te drinken en elkaar aangenaam bezig te houden.

Arrangement:
Er is een speciaal arrangement geregeld met drie overnachtingen op basis van halfpension. Ook deze keer kunnen we als groep naar dit hotel mits we bijtijds boeken. Wil je op zeker mee, geef je dan uiterlijk 15 februari op bij mij via buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com. De factuur volgt in maart 2024. Je aanmelding is pas geldig na betaling en vol is vol.

Het speciale arrangement voor deze 4 dagen bestaat uit:
• 4 x uitgewerkte en voorgereden dagritten vol motorplezier,
• 3 x overnachting met uitgebreid ontbijt,
• 3 x 3 gangen menu exclusief drankjes,
• en misschien nog ………….

De prijs (**) voor dit 4-daagse gebeuren is voor:
a. 2 personen op een 2-persoonsstandaardkamer met groot bed: € 260,-- pp (douche en toilet op kamer),
b. 2 personen op een 2-persoonscomfortkamer met gescheiden bedden: € 260,-- pp (douche en toilet op kamer), zorg zelf voor een kamergenoot, mocht je alleen liggen op een kamer, betaal je de prijs behorende bij c,
c. 1 persoon op een 1-persoonskamer: € 335,-- pp (douche en toilet op kamer).

(**) N.b: In deze prijs is al een verhoging verwerkt. Op de algemene vergadering van 2020 is door de leden besloten: "Bij buitenlandweekenden vanaf 2021 zal het overschot niet meer gebruikt worden voor koffie, gebak en andere versnaperingen. Daarnaast zal een extra bijdrage van € 15,-- per persoon gevraagd worden. Dit extra bedrag is onderdeel van de factuur. Het totale overschot valt in de algemene middelen van de vereniging."

Inschrijvingstermijn:
De termijn voor aanmelding eindigt op 15 februari 2024. Daarna is verzoek tot boeking nog mogelijk (mits het hotel niet volgeboekt is), maar de boeking is helaas niet meer gegarandeerd. Vol is vol.

Verzekering en annulering:
Voor deze reis dien je zelf voor een reisverzekering en/of annuleringsverzekering te zorgen. Bij annulering zal geen restitutie vanuit de organisatie plaatsvinden of verzorgd worden. Bij annulering voorafgaand aan het buitenlandweekend zal de organisatie zich echter inspannen om (een deel van de) restitutie te verkrijgen. Dit is geen garantie, want hiervoor is medewerking van andere partijen nodig.


Inschrijving:
De inschrijving is onder voorbehoud:

a: 2-persoonskamer met groot bed:
- Ron en Marlies


b: 2-persoonskamer met gescheiden bedden:


c: 1-persoon op een 1-persoonskamer:
- Ferd
- Mart

- Eric

- Bas

- Jos

- Michel

- Hans de J

- Hans B

- Bert

- Hans K (gaat op zaterdag nach Hause)

Privacy:

1. Er wordt een lijst met namen en gevraagde kamers van deelnemers naar het hotel gestuurd.

2. Ook wordt er een WhatsApp groep opgericht. Je deelt hiermee je mobiele nummer met de overige deelnemers.

Indeling motorrijders:
1. De vereniging werkt met een Reglement georganiseerde dagritten en -activiteiten en meerdaagse ritten en evenementen (versie 2021-05),
2. In principe rij je individueel,
3. Wil je met meerdere motorrijders rijden, neem dan contact met elkaar op en stuur een mail met gezamenlijk akkoord naar buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com,
4. Bij geen voorafgaande wederzijdse afspraak tussen motorrijders met bijbehorende kennisgeving per mail aan de organisatie doet de organisatie een voorstel. Heb je dus niet gereageerd dan kan je bij meerdere motorrijders worden ingedeeld. Het is een eigen keuze om dit te doen.
5. Deze eventuele indeling gebeurt zo veel mogelijk op basis van soort motor, rijstijl en rijervaring, zodat iedereen op een verantwoorde manier kan motorrijden in zijn of haar eigen tempo. Hierbij wordt de verenigingsgedachte hooggehouden,
6. Deze indeling wordt ongeveer één maand voor vertrekdatum medegedeeld,
7. Iedereen rijdt echter individueel zodat een eventuele voorrijder niet aansprakelijk gesteld kan worden. Een routebestand wordt, indien gewenst, beschikbaar gesteld,
8. Door de inschrijving verklaart de deelnemer zich met bovenstaande akkoord.

 

Overnachtingshotel bij start (eigen actie, je boekt zelf deze overnachting):
De start is bij Hotel Zur Post, Eisborner Dorfstraße 3, 58802 Balve-Eisborn (10h.00 aanwezig, 10h.30 vertrek). Balve-Eisborn ligt op zo’n 250 km en zo’n 2h en 40 min vanaf Utrecht sturen (bij geen file of andere onderbrekingen). Je kunt zelf rechtstreeks bij dit hotel voor woensdag 05 juni een kamer inclusief ontbijt boeken zodat je fris op donderdag kunt starten. Te boeken via: https://www.hotel-eisborn.de/nl/#reservation. Je kunt ook gebruik maken van Trivago, mochten er via dit platform nog kamers vrij zijn: https://www.trivago.nl/nl/lm/hotel-zur-post-balve?search=100-160522;dr-20240605-20240606;rc-1-1. Wacht hier niet te lang mee!

 

Voor degenen die niet op woensdag overnachten: houd svp rekening met de aanrijtijd!

 

Wij eindigen op zondag bij een lunchadres in Lippetal (Duitsland). Daar kan je ook tanken en direct de Bundesautobahn 2 oprijden.

Tot 05 of 06 juni. Ik heb er zin in!

Organisator: Ron van Alphen
+31 6 150 66 235

buitenlandweekend.mcmotorass@outlook.com.

 

 

bottom of page